Més de 500 monuments romànics de l'Alt Urgell i Andorra

31/05/2018
Publicat el 31/05/2018 per web-ec

En el procés de digitalització i publicació a enciclopèdia.cat dels articles de l'obra Catalunya romànica, ja estan disponibles per a la consulta més de 500 entrades sobre monuments romànics de l'Alt Urgell i Andorra.

Els monuments estan explicats detalladament: situació, context històric i descripció minuciosa amb atenció als diversos elements que els componen. A més, els articles estan ben il·lustrats per mitjà d’imatges que mostren els edificis i els detalls més destacats, i també mitjançant dibuixos de les plantes i esquemes.

Us proposem que feu una prova: un cop iniciada la sessió amb el vostre nom d'usuari (el correu electrònic) i la contrasenya, aneu a l'article Sant Serni de Tavèrnoles (Anserall). Veureu que el Sumari de l'obra us permetrà navegar per altres municipis i monuments. També podreu utilitzar la navegació seqüencial o com un llibre, que està en fase de desenvolupament. Tots els articles poden ser buscats també a través de la caixa de cerca.

derkl2kxuaa3-xl.jpg

Com us explicàvem fa uns dies, Enciclopèdia.cat va engegar, amb el capítol "Introducció al romànic", la versió digital de Catalunya Romànica. A més de l’Alt Urgell i Andorra, també estan disponibles els articles de monuments romànics de la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Gironès. L'equip editorial continua treballant i en les pròximes setmanes s'aniran incorporant noves comarques per a la consulta al portal Enciclopèdia.cat.