YouTube: nou canal de comunicació de Divulcat.cat

16/03/2018
Publicat el 16/03/2018 per web-ec

Amb el vídeo de la xerrada "La cerca de vida en altres planetes", estrenem el nou canal YouTube de Divulcat.cat.

Com ja sabeu, Divulcat és un projecte de divulgació científica en català impulsat per enciclopèdia.cat i que compta amb la participació d'alguns dels científics més brillants dels territoris de llengua catalana.

En aquest nou canal de YouTube reproduirem vídeos de producció pròpia, com el d'aquesta xerrada, i també compartirem vídeos d'interès que proposin els divulgadors que participen a Divulcat. 

Per estar al dia, us podeu subscriure al canal, o bé, seguir-nos per Twitter i Facebook, on també compartiren les novetats de YouTube.

En aquest primer vídeo, La cerca de vida en altres planetes, hem sintetitzat en poc més de 15 minuts els més de 90 minuts de conversa que van mantenir el Dr. David Bueno, professor i investigador de Genètica de la Universitat de Barcelona, el Dr. Josep M. Trigo, científic titular de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC) i membre de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), i Xavier Duran, químic i periodista científic de TV3, el passat 14 de febrer a l'Ateneu Barcelonès en el marc de presentació de Divulcat.cat.

A partir de la pregunta "altres mons poden estar habitats?" els tres ponents van parlar d'història de la ciència, de reptes científics i reptes tecnològics, de l'origen de l'Univers tal com el coneixem, dels 3.600 planetes descoberts, de com i quan va sorgir la vida a la Terra, etc. Tots aquests temes, que s’interrelacionen, permetran en algun moment futur donar finalment una resposta a la gran pregunta.