Presentació del Consell Català de l’Esport a l’edició digital

Quan fa uns anys vam impulsar l’Enciclopèdia de l’Esport Català en format paper ja érem conscients que ens afrontàvem a un repte apassionant: difondre la realitat del fenomen esportiu a Catalunya, així com les entitats i persones que han estat claus en la història de l’esport català i en el prestigi que el país s’ha guanyat en aquest àmbit.

Els cinc volums que van formar part d’aquell projecte inèdit s’han convertit en una eina documental de present i de futur, i ara fem un pas endavant proposant-nos un nou repte igualment engrescador: convertir en format digital les milers d’entrades de l’Enciclopèdia per tal que aquesta obra sigui renovada i actualitzada de manera permanent.

A Catalunya, l’esport és un sector viu, dinàmic i en progrés constant. Per això, és molt important que la recopilació exhaustiva d’esports, personatges, institucions i entitats esportives que recull l’Enciclopèdia de l’Esport Català estigui sempre al dia per ser consultada en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Vull agrair, en aquest sentit, la brillant tasca d’edició que realitzen Enciclopèdia Catalana i l’equip humà encapçalat per l’historiador Carles Santacana, amb el suport d’especialistes, esportistes, clubs i el Consell Català de l’Esport.

Així mateix, i en paral·lel, el projecte té una presència activa a les xarxes socials, de manera que a través de facebook o twitter animem a la ciutadania a interactuar-hi per ajudar a millorar-ne i actualitzar-ne el contingut, aprofitant les facilitats que ens posen a l’abast les noves eines de comunicació globals.

Els usuaris que consultin l’Enciclopèdia hi veuran reflectit a cop de clic el potencial de l’esport català, que s’ha situat a primera línia internacional fruit d’un ric teixit associatiu, el pal de paller que explica el bon nom de Catalunya com a país esportiu.

Amb aquest impuls a la digitalització de l’Enciclopèdia de l’Esport Català, la Generalitat de Catalunya referma, un cop més, la voluntat de reconèixer el pes de l’esport a Catalunya i la incidència que, més enllà dels resultats i títols assolits, té en l’àmbit social, econòmic i cultural del país.

 Gerard M. Figueras i Albà

 Secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya President del Consell Català de l’Esport